Rodinný dům v Markvartovicích

ZAVŘÍTtisk

Architektonické a dispoziční řešení vychází především z požadavků klienta. Ze západní strany umístěný vstup do domu je krytý zastřešením krytého stání, jež konstrukčně spojuje garáž s domem. Na zádveří navazuje chodba orientována souhlasně s natočením domu. Na tuto hlavní domovní komunikaci je v přízemí navázána pracovna (pokoj pro hosty), koupelna, technická místnost a hlavní obytný prostor. Ten je řešen jako jedna velká místnost s kuchyní v severní části, jídelnou ve východní části a obývací částí umístěnou na jih. Na tu pak navazuje venkovní terasa. Do patra jsou situovány dětské pokoje orientované na jih, ložnice rodičů ve východní části, šatna rodičů, koupelna a dětská šatna.

autor projektu: Ing. arch. Antonín Kobližka | rok: 2016  | investor: soukromá osoba