Rekonstrukce domu v Lučině

ZAVŘÍTtisk

Celá koncepce je postavena na co nejmenších stavebních zásazích za účelem vytvoření odpovídajícího bydlení pro čtyřčlennou rodinu s příznivou orientací ke světovým stranám. Vstup do domu je z východní strany v cca v polovině dispozice. Na vstup navazuje zádveří, jež je z původní velkorysé vstupní haly vytvořeno přidáním příčky. Z něj se vstupuje do pracovny, pokoje, prádelny s koupelnou, jež vznikla přidáním příčky v původní prádelně a dále do schodišťové haly. Z té je pak přístupna technická místnost s posilovnou a garáž. Ve 2. NP jsou pak z centrální chodby přístupny všechny místnosti – na východě ložnice a pokoj, jež jsou vytvořeny přidáním příček z původního hlavního obytného prostoru, na jihu a jihozápadě hlavní obytný prostor s kuchyní a jídelnou, jež vzniknul vybouráním příčky mezi původní jídelnou a ložnicí, a na severu a severozápadě WC, koupelna spíž a šatna. Z garáže je pak přístup na terasu. Celý dům je cca 0,5m nad terénem. Dojde rovněž k zateplení fasády a výměně výplní otvorů. Fasáda je navržena v bílé barvě s kombinací s obkladem šedými fasádními deskami, např. Cembrit, nebo šedou barvou. V souladu s touto barvou by měly být í rámy oken a dveří.

autor projektu: Ing. arch. Antonín Kobližka | rok: 2016  | investor: soukromá osoba